Island 2010

Fredag 10.09.2010

Sidste dag på Island startede med regnvejr, men heldigvis har vi regntøjet med. Det blev dog i bilen, vi kunne nøjes med de almindelige jakker, da det kom til stykket. Vi havde besluttet at dagen i dag skulle bruges på Reykjanes halvøen – til sightseeing, geocaching og en tur i Den Blå Lagune. Første stop var ved en lille sø et stykke ude ad en grusvej. Her var der, som så mange andre steder, en helt fantastisk udsigt (gentager vist os selv). Da nogle amerikanske tuister ved hjælp af trappestiger var kommet ind i deres biler og forsvundet videre ud af grusvejen, gik vi ned mod søen for at finde dagens første cache godt gemt mellem klipperne.

Det næste stop var ved nogle varme kilder i Seltún, hvor der var en del turister. Her er to caches, men den ene er en earthcache og derfor ikke så svær at logge i turisternes nærvær (jo jo vi er også turister, men ikke som alle de andre, vel). Det var meget spændende at se (og høre) de varme kilder, det bobler og syder og koger i vandpytterne ved siden af stien. Og sikke farver der er omkring de facinerende huller. Men lugten er ikke særlig romantisk.


Seltún

Herefter tager vi hen til en gammel kirke – eller det gør vi så ikke alligevel, for den er der ikke længere. Den hører nu til Islands Nationalmuseum, så vi formoder, at den er genopført et andet sted (ligesom husene på Hjerl Hede). Men selv om kirken ikke har fungeret som såden siden 1929, er der nyere gravsten og blomster her ude midt i ingenting.

Endnu engang skal vi have lidt for pengene, og må ud et sted, hvor der er brug for Pathfinderens sande kvaliteter. Vi kører ud af et hjulspor og her skal ”the path” findes…

Vi kører vel et par kilometer, før det trods alt bliver hurtigere at gå. Bilen parkeres og markeres på GPS’en, inden vi begiver os ud på de 992 meters travetur i uvejsomt lava-terræn med en ujævn sti. Her ude i absolut ingenting ligger en cache uden stor oplevelsesværdi. Traveturen har givet os frisk luft og motion, hvilket vi ikke tager skade af.

Så beslutter vi os for, at vi nu har fortjent et varmt bad. Turen går nu til Den Blå Lagune, hvor vi lige snupper en traditionel cache på parkeringspladsen, inden vi tjekker ind i det lyseblå vand. Ren nydelse at ligge her i det salte, varme og kiselholdige vand og bare slappe af. Henrik er som forventet hurtigere færdig med muddermasker og velvære end Aase. Hun trækker en veksel på 45 minutter inden hun slutter sig til ham og PC’en i caféen, hvor han har klaret spørgsmålene til endnu en earthcache. En sen frokost indtages, hvorefter der window-shoppes i ”turist-fælden” – uden vinduer og uden credit card. Uha hvor er det dyrt!

Nu har Aase fået opfyldt et af sine store ønsker, så er det Henriks tur. Vi går efter en cache, som ligger nede i en lava-grotte. Bevæbnet med arbejdshandsker og lommelygte begiver Henrik sig ned i den snævre gang. Aase bliver pænt ude i ”hallen” og venter, mens Henrik besøger den flotte drypstenshule, som beskrives indgående efter besøget.

Herefter føler vi os lidt trætte og kører tilbage mod Kríunes, hvor vi placerer os i hver sin lænestol i den hyggelige dagligstue med en kop kaffe/the og PC’eren for at få skrevet notater til de islandske caches, tjekket mails og ikke mindst nyde den fantastiske udsigt over søen lige udenfor panoramavinuderne.

I spisestuen ved siden af serveres dagens menu, som består af en suppe (måske med grøntkål/kartofler) og derefter grillet svinekød med kartoffelbåde og diverse salater. Det smager bare så godt – og der er så meget mad. Lækkert.

Efter middagen tager vi endnu et par kopper kaffe/thé og skriver videre lidt endnu.

Så skal vi flytte ud af Pathfinderen og kufferterne skal pakkes, inden vi går til ro. I morgen skal vi tidligt op.

125 km har vi kørt i dag.

Lørdag 11.09.2010

Vi stod op omkring halv fem. Kl. 05.00 var vi på vej mod lufthavnen. Aflevering af bilen, tjek ind og boarding i hurtig rækkefølge. Desværre var det tætskyet da vi lettede, så udsigten var begrænset. Oven over skyerne skinner solen og himlen er så blå som aldrig før. Vi har fået morgenmad og skrevet dagbog. En spændende ferie fuld af naturoplevelser er nu slut.

Skriv et svar